nejsem sama
Úvod
Krása a zdraví
Recepty
Nápady
Magický svět
Cestování
Partnerské vztahy
Příběhy
Domů     Španělské klenoty – Kanárské ostrovy
Španělské klenoty – Kanárské ostrovy

Pokud jste ještě nestihli dovolenou a plánujete ji spíš v babím létě či na podzim, pak jsou pro vás Kanárské ostrovy ideální volbou. Znáte nejkrásnější pláže jednotlivých ostrovů? Nyní vám je přiblížíme.

Gran Canaria

Uvádí se, že Gran Canaria je nejrozmanitější ze všech Kanárských ostrovů. Má desítky krásných pláží, některé jsou plně vybavené pro lenošení i sportovní aktivity, jiné zase daleko od civilizace a najdete na nich více soukromí.

Jednou z nejpůsobivějších pláží vyhlášeného ostrova je Las Canteras. Je dlouhá 3,5 km a rozkládá s přímo v srdci města Las Palmas. Podél plážové promenády jsou mnohé restaurace a kavárny.

Zajímavá je také umělá pláž, která se nachází u letoviska Puerto de Mogán, kterému se přezdívá „Kanárské Benátky“. Pláž je dlouhá 200 metrů a je pokrytá pískem ze Sahary. Kolem jsou vysoké útesy.

Krásná pláž a v okolí samé vulkány. Dokonalá kombinace. Skvělé koupání si užijete i v malém letovisku Los Cancajos. Nádherné jsou na La Palmě i vodopády Los Tilos. Zajímavým tipem pro výlet je tady muzeum sýra Museo del Queso Majorero. V severovýchodní části ostrova se nachází také vulkány. Takto idylicky to na La Gomoře vypadá ve vesničce Taguluche. Las Cucharas je hlavní městská pláž v letovisku Costa Teguise na ostrově Lanzarote. Podvečerní procházka zdejšími uličkami je naprostá romantika. V pohoří Fuerteventury se nachází i vyhlídkový vrchol Pico de Las Nieves (1949 m). Tato krásná pláž leží v části Costa Adeje. Na západě Lanzarote leží El Golfo, rybářská vesnička, a všude kolem ní přírodní park Parque Natural de los Volcanes. Krásy letoviska Puerta de la Cruz jou až dechberoucí.

Tenerife

Skvělým typem pro dovolenou je ostrov Tenerife, na kterém najdete mnoho krásných pláží. Na severním pobřeží ostrova leží pláž Las Teresitas. Jedná se o 1,5 kilometru dlouhý oblouk jemného zlatavého písku s palmami a také umělým útesem.

Jsou tu také lehátka, sprchy a restaurace. Kousek od města Puerto de la Cruz je pak pláž El Bollullo, kterou pokrývá lávový písek. Co se týče jižního pobřeží, tak tam je považována pláž Las Vistas za tu vůbec nejoblíbenější.

Je oceněna Modrou vlajkou a je oblíbená i u rodin s dětmi. Je tu pozvolný vstup do moře. Pokud máte rádi útesy, pak se vypravte na pláž Los Gigantes, která leží na jihovýchodním pobřeží.

La Palma

Stále oblíbenější je také ostrov La Palma. Pláže na tomto ostrově vás oslní atmosférou, kontrastem barev, ale i čistotou vody. Playa de Tazacorte je oceněna Modrou vlajkou, je pokryta černým pískem a má pozvolný vstup do moře.

Je tak skvělou volbou pro děti i osoby s pohybovým handicapem. Romantickou pláží je Playa de Nogales, k níž je přístup pouze po schodišti, takže je tu žádoucí i kondice.

Odměnou je pláž snů a pocit svobody. Malá chráněná laguna Charco Azul je pomyslným přírodním koupalištěm a nachází se v San Andrésy Sauces. I zde vám bude krásně.

La Gomera

Ostrov La Gomera má 90 kilometrů pobřeží, kde najdete zátoky a také písečné pláže zasazené mezi útesy. Většina z nich má černý písek, ale najdou se i s bílým. V letovisku Valle del Rey je pláž Play del Inglés.

Má černý písek a je takřka nedotčená. Pobřeží pod obrovským útesem La Merca a je obklopená dunami. Severně od hlavního města San Sebastián de La Gomera je pláž Ávalo, kde se kombinuje středně zrnitý písek se štěrkem.

Nachází se tu také jeden z nejkrásnějších palmových hájů na celém ostrově. Velmi klidnou vodu si užijete na pláži Caleta de Hermigua, která je tak vhodná pro vaše vnoučata.

Fuerteventura

Skvělou dovolenou si užijete také na ostrově Fuerteventura. Nejteplejší voda tu je právě v září a říjnu. Během těchto měsíců zvolte například letovisko Corralejo, které je vyhlášeno fantastickými plážemi.

Krásným místem na koupání je Playa Grande, která je dlouhá 9 km a je mezi pouštními dunami a přírodním parkem. Panenská pláž Sotaventi je považována za jednu z nejkrásnějších v celé Evropě.

Nachází se na východním pobřeží ostrova a má celkem pět částí. Nejkrásnější je při odlivu, kdy vytváří obrovskou lagunu obklopenou pískem. V letovisku El Cotillo je pak pláž La Cocha, která je pokrytá jemným bílým pískem a obklopená mnoha bary a restauracemi.

Lanzarote

Pláže na ostrově Lanzarote jsou zasazené do vulkanické krajiny a představují ideální kulisu nejen pro odpočinek, ale i pro různé aktivity.

Nejznámější je Playas Papagayo, jež je řadou sedmi zátok na jihu ostrova, které jsou chráněné a oddělené vulkanickými skalisky.

Zátoky v přírodním parku Los Ajaches mají zlatavý písek. Playa Blanca je pokrytá bílým pískem a leží přímo na městské promenádě letoviska Playa Blanca.

Toto letovisko je menší, ale potěší vás pozvolný vstup do vody. Krásné zátoky a plážičky najdete v Caletón Blanco, kde se snoubí bílý písek a černé lávové kameny. Některé zátoky jsou tu mělké a ideální pro děti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
monikajelinkova

Já už na těch Kanárách byla a fakt to za to stojí. Nejlepší byla pláž na La Gomera, koukat na ty útesy je zážitek.

pavla20

Tenerife je nejlepší. Loni jsem tam byla a pláž Las Teresitas mě fakt nadchla. Skvělé místo na relax u moře.

sarkavesela

Kanárský ostrovy fakt vypadaj super! Hned bych si tam sbalila foťák a vyrazila na Gran Canaria. Těch fotek, co by tam šlo udělat!

sdílejte článek
Související články
Právě září je nejspíš tím nejlepším měsícem, kdy se vypravit na ostrov Madeira. Oceán je tu příjemně vyhřátý a uniknete také náporu turistů v hlavní sezoně. Na mapě možná působí daleko, ale vězte, že vás od pohádkové dovolené na ostrově Madeira dělí jen čtyři hodiny letu. Madeiře se přezdívá „ostrov věčného jara“, a to právem, protože tu celoročně […]
Pláže tu jsou nádherné, moře tyrkysové a lidé příjemní. Většina se cítí být Řeky, i když už dávno patří Turecku! To nevadí! Poznáte tu díky tomu dvě úžasné kultury! Na Egejskou riviéru se jezdí hlavně za sluncem, úžasnými plážemi a průzračným mořem, které má tyrkysový nádech. Dovolenou si tu můžete zpestřit také výlety za antickými památkami, kterých tu […]
Madeira je portugalské souostroví v Atlantském oceánu. Jedinými obydlenými ostrovy jsou Madeira a Porto Santo. Patří mezi celoročně vyhledávané turistické lokality hlavně kvůli stálé teplotě a přírodním krásám. Madeira je nazývána ostrovem věčného jara. Teplota zde ani v zimě neklesá pod 18 °C, v září a říjnu je zde příjemných 25 °C, takže je ideální […]
Kouzelných ostrůvků kolem dalmáckého pobřeží je mnoho. Na všech objevíte bohatou historii, krásnou přírodu a milé domorodce, kteří se vám budou ochotně věnovat. Olivové háje a zálivy Ostrov Korčula je úžasné místo v Jaderském moři, známé svou malebnou krajinou a bohatou historií. Hlavní město Korčulu najdete na východní straně ostrova. Je centrem všeho dění, má krásné pláže i středověkou architekturu. […]
reklama
Partnerské vztahy
Nejste na něm až příliš závislá?
Ocitáte se v panice, když nejste se svým protějškem, nebo ho naopak ráda necháte věnovat se jeho zájmům? Pokud na něm visíte jako koule u nohy, vztah ztratí jiskru. Jak poznáte, kdy si koledujete o malér? Na začátku si možná připadáte jako jedno tělo, jedna duše, což se vám zdá opojné. Ale po vyprchání zamilovanosti taková připoutanost začne omezovat. I když je […]
A pak přišel rozvod…
Po pádu ze schodů se o mě staral syn, který se k nám na chvíli přistěhoval. Když se ale vracel domů k manželce pro nabíječku, spatřil něco, co ho málem zničilo. Když se můj jediný, vymodlený syn Tonda ženil, byla jsem štěstím bez sebe. Dlouho to vypadalo, že nám snad zůstane doma na krku a bude se starat […]
Recept na šťastný vztah je tak prostý
Stačí znát pravidlo 2-2-2, a nikdy nic vaši lásku nezničí. Fígl je pouze v tom, že si na sebe s partnerem pravidelně uděláte čas, který budete trávit jen pospolu. Když už se jednou na tuto cestu dáte, je důležité ji dodržovat. Naplánujte si tento čas dostatečně dopředu a nedovolte, aby vám do toho něco vlezlo.  Uvidíte, že se to vyplatí a do vašeho vztahu se znovu […]
Čím muže vytáčíme?
Víte, jaké projevy a vlastnosti jdou chlapům nejvíc na nervy? Zamyslete se, zda to nejsou právě ty, které způsobují ve vašem vztahu nejčastější rozbroje. Udělejte si občas inventuru, zda některým svým chováním nesbíráte v očích svých protějšků minusové body. Nesnesitelné žárlení „Kde jsi byl? Proč jsi přišel pozdě? S kým tam půjdeš? Budou tam i nějaké ženy?“ […]
Cestování
Země tulipánů – Nizozemsko
Výlet do Nizozemska vám může přinést zážitek na celý život. Připravili jsme si pro vás šest míst, která byste při cestě do Země tulipánů rozhodně neměli zapomenout navštívit. Zaanse schans Každého návštěvníka Zaanse schans nejprve přivítají velké větrné mlýny, které sem byly svezeny z celé země. Je jich celkem šest a jsou stále v chodu. Za drobný poplatek […]
Zatopené lomy lákají ke koupání
Jejich popularita roste. Nebývá tu mnoho lidí a okolní příroda je nádherná. Navíc tu nemusíte většinou platit žádný vstup. Filmaři je milují Lom v Hřiměždicích na Příbramsku je oblíbené rekreační místo, kde můžete skákat do vody z výšky až deseti metrů nebo se slunit na molu. V minulosti se tu těžila žula, potom býval lom používán jako speciální výcvikové […]
Okouzlující a fascinující Maroko
Maroko je fascinující země plná kontrastů, přírodních krás, islámské architektury a přátelských lidí. Vychutnáte si zde exotické chutě a vůně, užijete si romantické procházky po nekonečných písčitých plážích a noci strávené s beduíny v poušti. Kromě nádherného koupání vás překvapí zasněžené vrcholky čtyřtisícovek. Marocké království leží v severní Africe, na severu od Španělska ho odděluje Gibraltar, na jihu jej obklopuje Sahara. […]
Perla Afriky – Maroko
Maroko je jedním z míst, kam se můžete vypravit klidně i na podzim a stejně si tam užijete dovolenou v teple. Navíc tu nebude takový nával turistů jako během letních měsíců. Maroko je díky své poloze na severu Afriky skvělým místem pro letní, ale klidně i podzimní dovolenou. Nejoblíbenější marocká letoviska spočítáte na prstech jedné ruky, jsou totiž dvě. Tím prvním je […]
Krása a zdraví
Užívejte si opálení co nejdéle
Podařilo se vám velmi pracně na sluníčku nachytat vytoužený bronz? Pak vám poradíme, jak si jej zachovat. Když se o pokožku nebudete starat správně, do dvou týdnů bude ta krásná letní barva pryč. Stačí ale několik jednoduchých kroků, a můžete si ji užívat třeba až do zimy. Začněte už ve sprše Péče o opálenou pokožku začíná už při […]
Perfektní účes jako ze salonu každý den
Občas se nevyspíme zrovna do růžova, vypadáme jako smrtky, o vlasech ani nemluvě. Co dělat, abyste svou hřívou oslnila? Nebudeme si nic nalhávat, občas se nám nechce věnovat vlasům tolik času, kolik by si zasloužily. Na druhou stranu přehánět se to zase nemusí, a i když je nebudete dokonale hýčkat každý den, můžete je mít v perfektní kondici. Pokud k tomu […]
Kouzlo chůze s hůlkami poznáte velmi rychle
Procházky jsou fajn, a pokud chcete svoji výkonnost, ale i jistotu ještě zvýšit, zkuste nordic walking. S hůlkami v rukou můžete chodit po rovince v parku, ale i v terénu. Nordic walking je vhodný jak pro lidi, které trápí zdravotní obtíže, tak i pro ty, kdo si chtějí „jen“ dát do těla a zlepšit kondici. Při správné technice nordic […]
Modrá jako Šmoula? Ach ty žíly!
Trápí vás namodralé a oteklé uzlíky na nohou? Varixy neboli křečové žíly nejsou jen estetický problém. Varixy mohou být důsledkem závažnějších onemocnění a zároveň mohou samy způsobit zdravotní komplikace. Naštěstí existují možností, jak se jich zbavit. Zrádné geny i kila Varixy jsou vlastně projevem poškození žil, kdy dojde k narušení jejich chlop­ní, které brání zpětnému toku krve. Postupně pak […]
Magický svět
7 ctností podle horoskopu
Každý z nás je jiný a ovlivňují nás rozdílné faktory. Když porozumíte vlastnostem, které vám nadělily hvězdy, může vám to v životě hodně pomoci. Třeba při výběru partnera nebo změně zaměstnání. Pojďte se proto spolu s námi podívat na to, jaké karty vám osud přidělil. 1. Víra, optimismus, naděje a láska Každý z nás potřebuje něčemu věřit, […]
Ocitli jsme se v minulosti? V jeskyni z doby lovců mamutů
S vnuky ráda chodím na houby. Je to naše oblíbená zábava. Jednou jsme se před deštěm ukryli do jeskyně, a to, co jsme tam viděli, nám nejspíš nikdo nikdy neuvěří. Byly prázdniny, moje dcera nám jako každé léto přivezla své děti, které si u nás na vesnici rády užívaly letní dny. Byla vždycky náramná legrace, největší úspěch […]
Magické drahokamy a jejich moc
Drahokamy jsou odpradávna ceněny nejen pro svou krásu, ale také pro magické vlastnosti. Víte, jaká tajemství se v nich skrývají? Drahokamy jsou nejen krásné, ale i mocné nástroje pro zlepšení našeho zdraví a duševní pohody. Každý kámen nese svoji vlastní energii, která může obohatit váš život a přinést pozitivní změny. Zkoumáním jejich vlastností a využitím v každodenním životě můžete objevit […]
Nejlepší oddech podle znamení
Každá z nás má o ideálním relaxu jinou představu. Jedna chce ležet na pláži, druhá touží po rozhlédnutí z vrcholku hory. Jaké místo a aktivity se nejlépe hodí pro vás? Hvězdy vám prozradí, kde a jak si nejlépe dobijete energii. Beran 21. 3. – 20. 4. Pro energického Berana je zahálka a dobíjení baterek synonymem pro […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Živé vysílání násilí na Facebooku: Šokující případ ze Švédska
epochaplus.cz
Živé vysílání násilí na Facebooku: Šokující případ ze Švédska
V lednu 2017 se švédská Upsala stala dějištěm hrůzostrašného činu, který byl navíc živě přenášen na sociální síti. Tři mladíci brutálně napadli a sexuálně zneužili ženu, zatímco jejich činy sledovaly stovky diváků. Tento případ otřásl společností a vyvolal otázky o bezpečnosti na internetu a odpovědnosti sociálních sítí. Násilníci vysílají svou zvůli naživo Znásilnění v přímém
Kdo je ve skutečnosti biologický otec Vodochodského?
nasehvezdy.cz
Kdo je ve skutečnosti biologický otec Vodochodského?
Celý život slýchá herec Vojtěch Vodochodský (30) ze seriálu Specialisté, že ani v nejmenším není podobný svému otci Ivanovi Vodochodskému (61) ze seriálu ZOO. Nebylo by tedy žádným překvapením, poku
Tomatová polévka s rýží
tisicereceptu.cz
Tomatová polévka s rýží
Hustá a lahodná rajčatová polévka se zelím a rýží provoní celou kuchyni. Suroviny na 4 porce 1 plechovka loupaných rajčat ¼ hlávky bílého zelí 1 cibule 1 hrst rýže 3 stroužky česneku olivov
Smrt Rudolpha Valentina rozpoutala davové šílenství
historyplus.cz
Smrt Rudolpha Valentina rozpoutala davové šílenství
Stotisícový dav se snaží prolomit policejní kordon před budovou, létají kameny a tříští se sklo. Fanynky klesají k zemi v mdlobách. Jejich idol už je ale přivítat ke dveřím nikdy nepřijde. Uhrančivé temné oči, exotický vzhled a neodolatelný šarm. To jsou vlastnosti, které musí mít filmový milovník. A americký herec italského původu Rudolph Valentino (1895–1926) je pro
Vybrat správné ponožky není jen tak
panidomu.cz
Vybrat správné ponožky není jen tak
Měli byste jim věnovat stejnou pozornost, jako když si vybíráte boty. Protože i na ponožkách záleží, jak se vám bude chodit a jestli se budete cítit příjemně a pohodlně. Ponožky musí udržet vaše nohy v suchu, v zimě v teple, v létě by zas měly zabraňovat pocení a zápachu, jejich lemy nesmí škrtit a švy by vás neměly nikde
Bratislava: Město, kde neexistují hranice mezi historií a současností
epochanacestach.cz
Bratislava: Město, kde neexistují hranice mezi historií a současností
Bratislava je pro nás nejbližší zahraniční metropolí a mnozí z nás ji jistě už nejednou navštívili. Pokud by však turisté měli odpovědět na otázku, zda Bratislava opravdu dobře znají, jen málokdo by si troufl přisvědčit. Vždyť v Bratislavě je pořád co objevovat. Snad na žádné siluetě Bratislavy nemůže chybět její nejvýraznější dominanta – Bratislavský hrad. Na ostrohu
ALO diamonds: Podzim v zářivých barvách drahokamů
iluxus.cz
ALO diamonds: Podzim v zářivých barvách drahokamů
Kdy jindy se ozdobit barevnými drahokamy zasazenými do prstenů, náhrdelníků, náramků či náušnic než na podzim, kdy sama příroda kolem nás hýří hřejivými odstíny barev od žluté přes oranžovou, červenou
Temné síly nám uzavřely vchod
skutecnepribehy.cz
Temné síly nám uzavřely vchod
S přítelem jsme se vydali do hor, když se spustil prudký liják. Poblíž byla jeskyně a tak nás napadlo, že se tam na chvíli schováme. Na odlehlém místě jsme se s přítelem Tomášem dostali do nebezpečné děsivé pasti. Během jedné naší dovolené jsme vstoupili na místa, která v sobě ukrývala tajemnou hrozbu. Chybělo málo a už bychom
Patří křičící mumie vrahovi faraona?
epochalnisvet.cz
Patří křičící mumie vrahovi faraona?
Francouzský egyptolog Gaston Maspero na konci června 1886 učiní šokující objev. V údolí Dér el-Bahrí nalezne záhadnou mumii. Má svázané ruce a nohy a ve tváři děsivý škleb. Kvůli němu se pro ostatky vžije označení „křičící mumie“.   Lékaři se připravují na pitvu záhadné mumie. Ta je neobvyklá i díky dalším detailům. Není totiž nabalzamovaná
Egyptská Atlantida Heracleion je možná klíčem k pochopení starověkých legend!
enigmaplus.cz
Egyptská Atlantida Heracleion je možná klíčem k pochopení starověkých legend!
V souvislosti s Egyptem se člověku vybaví především pyramidy, zaprášené sarkofágy ukrývající tisíce let staré mumie a všudypřítomný písek. Jenže ve skutečnosti se u pobřeží této země rýsuje podobně vý
Inspirativní prostor pro učení i hry
rezidenceonline.cz
Inspirativní prostor pro učení i hry
Vytvoření místa vhodného pro děti školního a studentského věku je klíčové pro podporu jejich růstu a osobního rozvoje. Správně zařízený pokoj pak nabízí vše, co je nezbytné pro tuto důležitou životní etapu. Výběr vybavení vyžaduje promyšlený přístup s důrazem na ergonomii, multifunkčnost, osobní styl i moderní technologie, jehož cílem je vytvoření komfortního stylového prostředí pro
Jak vzniká produkce řeči?
21stoleti.cz
Jak vzniká produkce řeči?
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak funguje mechanismus naší řeči na psychologické úrovni? Jakým způsobem se stane například to, že svým přátelům řekneme o parádním zážitku z dovolené? Naše řeč je
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz
3
0
Would love your thoughts, please comment.x