Suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
1 smetana
2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
1–2 cibule
1 lžíce čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl
olej
Postup:
Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku nebo pánve vhodné do trouby.
Na pánev, ve které jste restovala cibuli, vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli. Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso.
Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti přidat hořčici a ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
Ze začátku je lepší asi na 30 minut pekáček přikrýt pokličkou nebo alobalem, poté odklopit a dopéct. Kotlety budou hotové asi za 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a maso by mělo být měkké.
Vepřové kotlety pečené s hořčicí a smetanou jsou měkounké a lahodné. Pokud nemáte čerstvý tymián, můžete použít sušený, ale samozřejmě ho dejte méně.
Tento recept mě naprosto zaujal, skvělá kombinace surovin. Určitě to brzy vyzkouším, děkuji za inspiraci!
Jůůů, to vypadá fakt super! Zkusím to udělat přítelovi, snad se mi to povede. Díky za tip!
Krásný recept! Miluju, jak je kombinace smetany a dijonské hořčice naprosto geniální. Určitě vyzkouším na víkendový oběd.