Tyto krevety se obvykle připravují v malé pánvičce, ale můžete použít i klasickou zapékací misku.
Na těsto:
600 g vyloupaných malých krevet
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
3 velká zralá rajčata
2 čerstvé chilli papričky
150 ml bílého vína
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 bobkový list
120 g sýru feta
1 menší cibule
Postup:
Troubu si předehřejte na 200 °C.
V pánvi nebo jiné nádobě vhodné do trouby si rozehřejte olej a přidejte nakrájený česnek a cibuli.
Po 2 minutách přidejte nakrájená rajčata a chilli papričky. Po dalších dvou minutách přilijte víno a přidejte tymián.
Na pokrm rozdrobte fetu a dejte ho péct na 15 minut.
Vyjměte pokrm z trouby a vmíchejte do něj krevety. Pečte dalších 7 minut.
Recept vypadá velmi lákavě, avšak mám náměty pro vylepšení. Zkuste přidat několik lístků bazalky pro osvěžení chuti. Tato úprava by mohla pokrmu dodat další dimenzi.
Ahoj! Zkoušela sem tohle a musim říct, že krevety s celou tou směsí chuti fakt božsky. Jen sem si trochu pohrála s kořením, protože máme radi víc pikantní. Doporučuju!