Poctivá domácí čokoládová zmrzlina je skvělá s jahodovým přelivem.
Ingredience:
● 500 ml smetany
● 250 ml mléka
● 150 g hořké čokolády
● 4 žloutky
● 120 g cukru
Postup:
Čokoládu rozpusťte v horké smetaně a mléku. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přilévejte čokoládovou směs do žloutků a přitom šlehejte, aby se směs nesrazila.
Poté zahřívejte na sporáku, dokud směs vlivem žloutků nezhoustne. Ale nevařte! Zmrzlinu uložte do mrazáku a každou půlhodinu promíchejte.
Příprava: 40 min
Cena: 130 Kč
Skvělý recept, vypadá to jednoduše a výsledek určitě stojí za to. Oceňuji přesný popis kroků a tip na jahodový přeliv, to musí být nebe v puse!
Ahoj, fakt dobrý článek o čokoládový zmrzline. Už se mi sbíhaj sliny, musím to vyzkoušet. Snad to nebude moc složitý na přípravu.