Připravte si večeři po italsku! Jednoduché, jemné jídlo vonící po bylinkách.
Potřebujete:
✿ 400 g těstovin (tagliatelle, špagety apod.)
✿ 2 šalotky
✿ 4 stroužky česneku
✿ 50 g másla
✿ 400 g hub
✿ 250 g mascarpone
✿ 200 ml suchého bílého vína
✿ 50 g parmazánu
✿ sůl, pepř
✿ hrst petrželky nebo špenátových listů
✿ voda z těstovin dle potřeby (asi 100 ml)
1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Parmazán nastrouhejte. V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou šalotku dosklovita. Přidejte prolisovaný česnek a krátce ho restujte. Přisypte houby a za stálého míchání je opékejte asi 5 minut dozlatova.
2. Pak osolte, opepřete, zalijte vínem a míchejte dalších 5 minut, až se alkohol vypaří. Mezitím dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody vložte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu al dente. Sceďte a trochu vody uchovejte.
3. K houbám přidejte mascarpone, většinu parmazánu a nechte rozpustit. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji vodou z těstovin. Těstoviny promíchejte s omáčkou a houbami, posypejte petrželkou a zbylým parmazánem.
Recep mi přijde super, ale mám dotaz. Dá se mascarpone nahradit něčím jiným? Někdy se mi špatně shání. Díky moc za odpověď.
Moc hezký návod, jasně a stručně napsaný. Těstoviny s houbami a mascarpone, to je kombinace, kterou zbožňuju. Už se nemůžu dočkat, až to uvařím.
wow to zni super, musim zkusit. maslo a syr, mnam
Recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. Mascarpone dává jídlům tak jemnou chuť. Díky za inspiraci!