Klasické jahody se šlehačkou se dají skvěle ozvláštnit.
Suroviny:
250 g čerstvých jahod
3 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu
500 ml 33% smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového extraktu
čerstvá máta na ozdobu
Postup:
Polovinu jahod nakrájejte na plátky. Další polovinu na větší kousky. Připravte si servírovací misky nebo skleničky a na dno každé navrstvěte plátky jahod a pokapejte je trochou javorového sirupu.
Smetanu vyšlehejte a smíchejte ji s vanilkovým extraktem a třemi lžícemi medu. Dvě třetiny krému navrstvěte na spodní vrstvu každé skleničky.
Nyní přidejte větší kousky jahod a zbylý krém. Ozdobte dezert lístky máty, použít můžete i meduňku. Dejte na chvilku vychladit do lednice a můžete podávat.
Miluji vaření a tento recept je prawdu super. Vždy hladám způsoby, jak obohatit jahody. Máta dává tomu nádherný nádech. Diky za tip!
Super recept, ale měla sem trochu problém s tím vanilkovým extraktem, nějak mi to nešlo dobře vmíchat. Ale chuťově to vyšlo super. Pakliže máte lepší tip na vanilkovou příchuť, sem s nima!
Zkoušela jsem tento recept a musím říct, že je úžasný! Jahody a med jsou skvělá kombinace a ten javorový sirup dodává všechno dohromady. Doporučuji všem vyzkoušet. 👍