Francouzské „eklérky“ si zamilujete. Odpalovanému těstu s krémem a čerstvými jahodami se prostě nedá odolat.
Potřebujete:
✿ 110 ml vody
✿ 130 ml plnotučného mléka
✿ 100 g másla
✿ 5 g cukru krupice
✿ špetku soli
✿ 130 g hladké mouky
✿ 4 vejce
✿ 600 g jahod
Krém:
✿ 400 g mascarpone
✿ 400 ml 33% smetany ke šlehání
✿ 80 g cukru moučky
✿ 3 kapky vanilkového aroma
1. Vodu, mléko, máslo, sůl a cukr přiveďte k varu a vmíchejte mouku. Povařte cca 4−5 minut. Vypracujte těsto a přimíchejte vejce.
Těsto dejte do sáčku s trubičkou a nastříkejte 12–15 cm dlouhé proužky na plech s pečicím papírem a lehce pokapejte vodou.
2. Pečte při 210 °C 10 minut, pak troubu na pár vteřin otevřete, snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 20–30 minut. Nechte vychladnout a pak je rozkrojte.
3. Smíchejte mascarpone se šlehačkou, cukrem a aroma, a vyšlehejte do krému. Nazdobte jím korpusy a přidejte jahody.