Rebarbora dodává tomuto šťavnatém koláči s drobenkou neodolatelnou nakyslou a svěží chuť.
Potřebujete:
✿ 3–4 stonky rebarbory
✿ 2 hrnky polohrubé mouky
✿ ½ hrnku cukru krupice
✿ 2 vejce
✿ ½ hrnku oleje
✿ 1 kypřicí prášek
✿ 300 ml bílého jogurtu
Drobenka:
✿ 100 g hrubé mouky
✿ 70 g cukru krupice
✿ 70 g másla
1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky, posypejte cukrem, promněte a nechte asi 20 minut rozležet až rebarbora trochu změkne.
2. Mezitím utřete vejce s cukrem a postupně přidávejte olej, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný nebo pečicím papírem vyložený plech.
3. Připravte si drobenku. Hrubou mouku, cukr a máslo promněte v misce tak, až vznikne drobenka. Těsto poklaďte rebarborou, posypejte drobenkou a pečte v troubě při 160 °C asi 30 minut.
Vypadá to na vynikající koláč, ale v recepe vůbec není řečeno, kolik času to zabere. Každopádně si myslím, že stojí za to vyzkoušet.
to vypadá dobře, mám ráda rebarboru tak tohle musím zkoušet. jen doufam že mi to nezkazim.
Recept vypadá úžasně, rozhodně si ho zkusím pečení! Miluju rebarboru, a myslím, že i v tomto kombu se drobenkou musí být naprosto skvělá. Díky za super tip!