Připravený přesně tak, jak si přejete, a z čerstvých surovin.
Ingredience na 4 porce:
Na burgery:
● 500 g mletého hovězího masa
● 1 lžíce francouzské hořčice
● 1 lžička worcesteru
● tymián
● sůl
● pepř
● stroužek rozdrceného česneku
Na oblohu:
● 8 plátků čedaru
● 1 cibule
● 2 nakládané okurky
● 8 listů zeleného salátu
● kečup
● 2 rajčata
Postup:
V míse smíchejte ingredience na burgery. Hovězí maso může být tučnější. Vytvaruje 4 burgery, uprostřed každého udělejte důlek, při pečení se nevyboulí. Připravte si zeleninu na oblohu. Nakrájejte cibuli, rajčata i okurky na plátky.
Každý burger zprudka restujte cca 4 min z obou stran. Maso se zatáhne. Dejte je stranou pod pokličku. Rozřízněte bulky, dejte je pod gril a pak je naplňte. Začněte s majonézou a kečupem.
Poté na housku položte maso a plátek sýra, salát, kroužky cibule, rajče a opět sýr, salát a okurku. Spodek horní části bulky potřete majonézou s hořčicí. K burgerům se hodí např. hranolky nebo zeleninový salát.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Zajímavý postup přípravy, hlavně ten důlek ve středu burgeru je skvělý tip. Nikde jsem o tom zatím nečetla. Díky!
Tak tohle musí bejt božíí! Uplně cítim, jak to všechno chutná dohromady. Já dám radši víc kečupu, to mám nejradši. 😉
Super recept, uz se těsim, až si burger udělam doma. Myslite, že jde použít i kuřecí maso namísto hovězího?