Smažák s hranolky patří k nejoblíbenějším jídlům. Tyto prsty nesmí chybět na žádné párty.
Suroviny na 8 kusů – 400 g sýra (ementál, čedar, mozzarella) – 2 vejce – hladká mouka – strouhanka – sůl, pepř – olej – cherry rajčata na ozdobu
Postup
1. Sýr nakrájejte na dlouhé hranoly silné asi 1,5 cm. Pokud použijete mozzarellu, nechte ji nejprve okapat.
2. Sýrové prsty obalte v mouce, kterou smícháte se špetkou soli a pepře, a následně v rozšlehaných vejcích a strouhance.
3. Na pánvi rozpalte olej a smažte prsty ze všech stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírového ubrousku.
4. Osmažené sýrové prsty naservírujte na talíř s omytými cherry rajčaty. Podávejte s rajčatovou omáčkou.