Šťavnaté kuřátko provoněné rozmarýnem, oreganem a česnekem, miluje britská královna.
Ingredience na 4 porce:
1 kuře
1 svazek tymiánu (nebo sušený)
1 svazek rozmarýnu (lze i sušený)
3 hlavičky česneku
200 g másla
sůl
barevný mletý pepř
olivový olej
Postup:
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nasekejte polovinu svazku tymiánu a rozmarýnu, oloupejte 1 česnek a rozdrťte jej. Vše smíchejte se solí, pepřem a změklým máslem.
Kuře pomažte zvenku i zevnitř máslem. Dostaňte se mu i pod kůži. Do břišní dutiny vložte další část bylinek. Kuře dejte do pekáče prsíčky dolů.
Obložte ho zbytkem bylinek a rozkrojenými neloupanými paličkami česneku, jež zakápněte olejem. Pečte na 200 °C asi 35 min, pak ho otočte a pokračujte 45 min. Dle potřeby kuře podlijte trochou vody a přelévejte vypečenou šťávou.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 48 Kč
Ten recept vypadá skvěle! Rozmarýn a tymián jsou moje oblíbené bylinky. Určitě tohle kuře vyzkouším připravit. Díky za inspiraci!