Cuketa, hrášek, fazolové lusky, paprika a špenát? Dokonalá kombinace pro lehký, ale sytý oběd.
Ingredience na 4 porce:
1 menší cuketa
200 g fazolových lusků (možno i mražených)
200 g mraženého hrášku
1 malá červená paprika
1 malá cibule
200 g listového špenátu
2 stroužky česneku
400 g těstovin tagliatelle
olivový olej
sůl
pepř
provensálské koření (tymián, saturejka, fenykl, rozmarýn, oregano a levandule)
Postup:
Cuketu očistíme, neloupeme, překrojíme podélně na polovinu a nakrájíme na měsíčky. Lusky, jsou-li čerstvé, zbavíme stopek a překrojíme na polovinu. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvý špenát očistíme a propláchneme. Do hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Dáme uvařit těstoviny. Mezitím na hlubší pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm zeleninu.
Nejprve cibulku a papriku, poté lusky, hrášek, cuketu a nakonec česnek a špenát. Okořeníme, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou zeleninou.
Doba přípravy: 45 min
Cena za 1 porci: 38 Kč
Musím říct, že tenhle recept je fakt super! Už dlouho hledám něco lehkýho a zároveň sytýho na oběd a tohle je přesně ono. A navíc to zvládnu i já, co není moc kamarádka s kuchyní 😀