Suroviny:
1 kg hovězí kližky
4 mrkve
2 cibule
1 l hovězího vývaru
2 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mouky
lžíce mleté papriky
snítka rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a kostky masa na něm orestujte tak, aby se ze všech stran zatáhly.
Poté maso vyjměte a do rozpáleného tuku vhoďte nadrobno nakrájenou cibuli. Na středním plameni ji asi 15 minut opékejte téměř dohněda.
Následně k ní vraťte zpátky maso, zasypejte ho paprikou a hladkou moukou a asi půl minuty za stálého míchání zahřívejte.
Poté přidejte rajčatový protlak, celou snítku rozmarýnu a mrkev nakrájenou na velké kusy. Vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Hrnec přiklopte poklicí. Na středním plameni duste maso až do změknutí, trvá to asi 2 hodiny.
Na posledních 20 minut vařte omáčku bez poklice, zbavíte se tak přebytečné vody a omáčka získá tu správnou hustotu. Hovězí na mrkvi podávejte s bramborovým pyré nebo rýží.