Suroviny:
3 velké mrkve
100 g červené čočky
1 šalotka
1 lžíce nasekané petrželky
1 vejce
3 lžíce strouhanky
1 stroužek česneku
1 lžička koření Garam masala
sůl
pepř
Postup:
Červenou čočku uvařte doměkka. Po uvaření z ní slijte přebytečnou vodu a vložte ji do velké mísy. Přidejte prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekanou hladkolistou petržel, vejce a dvě lžíce strouhanky.
Hmotu osolte a opepřete podle chuti, přidejte také koření Garam masala a vše dobře zamíchejte. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přidávejte po troškách strouhanku.
Rukama tvarujte placičky, které následně obalte ve zbylé strouhance. Karbanátky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C zhruba 20 minut. Podávejte s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.