Suroviny:
500 g ředkviček
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
šťáva z 1 citronu
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Na dip:
150 g řeckého jogurtu
1 lžička olivového oleje
hrst petrželových listů
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte marinádu. V míse smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, nasekanými bylinkami a osolte a opepřete. Ředkvičky dobře omyjte, odstraňte z nich stonky a nakrájejte je na poloviny.
Vhoďte je do mísy s marinádou a pečlivě promíchejte, aby se obalily ze všech stran. Nechte je asi hodinu marinovat, aby nasákly všechny chutě.
Poté je vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem a dejte je do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je asi 8 minut doměkka. Mezitím si připravte dip. Jogurt smíchejte s citronovou šťávou, olivovým olejem a nadrobno nasekanou petrželí. Osolte a opepřete.
Tip!
Zkuste do dipu přidat i kuličky červeného pepře.