Rádi si pochutnáváte na hovězím steaku nebo vepřové panence? Dopřejte si k tomuto masu výtečnou pepřovou omáčku.
Suroviny:
✿ 1 lžíce nakládaného pepře
✿ 2 lžíce nálevu z pepře
✿ 1 lžička mletého pepře
✿ 250 ml smetany ke šlehání
✿ výpek z masa
✿ lžička plnotučné hořčice
✿ sůl, vývar
Postup:
Ať restujete jakékoli maso, výpek si schovejte do omáčky.
Zahřejte ho v hlubší pánvi a přidejte nakládaný pepř včetně pepřového nálevu. Dobře promíchejte a vyčkejte 1 minutu.
Dále přidejte smetanu ke šlehání a minutu a půl neustále omáčku míchejte, aby se takzvaně nezdrcla.
Dochuťte ji klasickým namletým pepřem a nakonec omáčku podle chuti dosolte.