Tradiční křenovou omáčku nejspíš znáte, ale my si ji trochu vylepšíme.
Suroviny:
✿ 300 g vepřové kotlety
✿ 150 g másla
✿ 1 velká cibule
✿ 500 ml hovězího vývaru
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 4 lžíce nastrouhaného křenu
✿ sůl, bílý pepř
✿ špetka muškátového oříšku
✿ 2 lžíce parmazánu
Postup:
Na másle zpěňte cibuli a zalijte ji studeným vývarem. Vařte 20 minut.
Orestujte osolené a opepřené kotlety. Pak je přidejte do vývaru.
Nyní do omáčky přidejte 1/3 nastrouhaného křenu. Vařte dvě až tři minuty, pak přidejte zbytek.
Pak vmíchejte smetanu ke šlehání a vařte dalších 15 minut.
Omáčku dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvým parmazánem.