Výborná je s těstovinami, ale nic nezkazíte ani tím, když ji budete podávat s karlovarským knedlíkem a jelení kýtou.
Suroviny:
✿ 2 lžíce sádla S 1 velká cibule
✿ sůl, pepř S 3 lžíce gyros koření
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 menší sklenička sterilované červené papriky
✿ 2,5 litru hovězího vývaru
✿ 4 lžíce polohrubé mouky
Postup:
V kastrolu si rozpusťte kousek sádla a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, čím menší kousky uděláte, tím lépe.
Po třech až čtyřech minutách přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a přidejte všechny sterilované papričky.
Přilijte trochu vývaru a duste patnáct minut. Poté omáčku dolijte zbytkem vývaru.
Omáčku zahustěte moukou a přidejte gyros koření. Vařte dalších deset minut.
Nakonec omáčku velmi pečlivě dohladka rozmixujte a ochuťte solí a pepřem, nejprve méně, ochutnejte a pak případně přidejte.