Stravování podle krevních skupin patří mezi skvělé návody, díky nimž můžete mít mít pružnou postavu a pevné zdraví.
Princip tohoto stravování se zakládá na domněnce, že lidé s různými krevními skupinami tráví jídlo odlišně, a pokud se budou stravovat v souladu se svou krevní skupinou, mohou se vyhnout některým zdravotním obtížím.
Krevní skupina 0
Lidé s touto krví lépe snášejí nemoci a mají větší schopnost poprat se i s velmi nebezpečnými chorobami. Jejich předci byli lovci, a tak hlavní částí jejich jídelníčku bylo maso.
Tělo těchto lidí je schopno bez následků zpracovat mnohem větší množství masa, než je tomu u ostatních. Obvykle se jedná o fyzicky zdatné jedince, kteří potřebují zvýšenou tělesnou aktivitu. Měli by ale výrazně snížit příjem obilovin.
Krevní skupina A
Ve stravě lidí s touto krevní skupinou převládala u předků rostlinná strava. Proto pro ně bude vhodná vegetariánská strava, dostatek ovoce a zeleniny. Aby u nich nedocházelo k nedostatku bílkovin, měli by jako jejich zdroj jíst hlavně luštěniny.
Ze svého jídelníčku by ale měli vyřadit mléko a džusy z jižního ovoce a dbát na udržení klidu a harmonie. Nadbytek živočišných bílkovin jim může způsobit potíže trávicího traktu.
Krevní skupina B
K základní potravě patří hlavně mléčné produkty a maso. Tito lidé jsou přizpůsobiví a velmi odolní. Mohou jíst maso celkem bez obav, hlavně zvěřinu, králíka a jehněčí, netučné mléčné výrobky, zeleninu a vejce.
Vyhnout by se měli ale masu vepřovému, výrobkům z bílé mouky a kukuřici a ořechům. Mezi častá onemocnění této skupiny patří cukrovka.
Krevní skupina AB
Tito lidé mají velmi citlivý trávicí systém a potřebují vyváženou kombinovanou stravu bohatou na vitaminy i minerály. Zvlášť vhodné pro ně jsou ryby, zelenina, vajíčka, králičí a jehněčí maso.
Naopak by se měli vyvarovat masa hovězího a vepřového, vnitřností a plnotučného mléka. Jedince s touto krevní skupinou ohrožují zejména potíže se zažíváním a onemocnění krve.
Pokud budou dodržovat několik těchto stravovacích zásad, mohou se dožít vysokého věku v plné síle.