Suroviny:
150 g hladké mouky
30 g másla
2 vejce
150 ml vody
1 lžička cukru
kůra z ½ pomeranče
špetka soli
slunečnicový olej
skořicový cukr na posypání
Postup:
Máslo, prosátou mouku, cukr, vodu, špetku soli a najemno nastrouhanou pomerančovou kůru dejte do hlubšího hrnce. Promíchejte a na středním plameni zahřívejte do doby, kdy se všechny suroviny začnou spojovat v celistvou hmotu.
Dále míchejte ještě asi 3 minuty, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce. Poté ho přendejte do mixéru, přidejte do něho vajíčka a krátce promixujte. Vraťte ho do hrnce a za stálého míchání zahřívejte ještě asi 2 minuty.
V dalším hrnci zahřejte olej. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku a zdobicí hlavicí vytlačujte do rozpáleného oleje asi 10 cm dlouhé válečky. Ty smažte asi 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z oleje je obalte v cukru smíchaném se skořicí.
Tip!
Churros můžete namáčet v rozpuštěné hořké čokoládě.