O lilkovém tataráku se říká, že chutná skoro jako ten hovězí.
Suroviny:
1 velký lilek S 2 velká rajčata
1 velká červená cibule
1 červená paprika S 1 lžíce kaparů
2 lžíce kečupu
2 lžíce chilli omáčky
2 lžíce worcesterské omáčky
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Lilek si nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Osolte je a nechte je pustit vodu. Poté je pečlivě osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
Na olivovém oleji si orestujte cibuli, přidejte všechnu zeleninu a ochuťte ji solí a pepřem.
Nakonec do tataráku vmíchejte kečup, chilli omáčku, worcesterskou omáčku, utřený česnek, nasekané kapary a pepř. Podávejte s pečivem či s orestovaným zeleným chřestem. Přejeme vám dobrou chuť!