Lahodné gnocchi (u nás obvykle ňoky, jak věděli už v Pelíšcích) znali už ve starověkém Římě. Vykouzlíte z nich rychlou večeři, pro kterou se nadchne celá rodina!
Ingredience: na 4 porce
● 2 balení gnocchi, bramborových
● 3 lžíce másla
● 4 stroužky česneku
● 300 g mraženého list. špenátu
● sůl
● 150 ml smetany na vaření
● strouhaný parmazán dle chuti
● oregano
Postup:
Gnocchi uvařte ve vodě dle návodu na obalu. Na pánev dejte máslo a opečte na něm stroužky česneku pokrájené na plátky. Přidejte špenát a nechte jej úplně povolit. Promíchejte, osolte a přidejte smetanu.
Nechte zhoustnout, dosolte a přimíchejte ještě 2 lžíce strouhaného parmazánu a noky do pánve hoďte nakonec. Zdobte oreganem.
A malý tip! Nemáte-li dost parmazánu, přidejte do smetany tavený sýr či pomazánkové máslo, vznikne vám lahodná krémová omáčka. Jen těm Italům to raději neříkejte…
Příprava: 30 min
Cena za 1 kus: 15 Kč