V překladu tenhle tradiční pokrm znamená „kost s dírou“ a je považován za jeden z kulinářských pokladů italské kuchyně. Podívejte se, jak na to!
Ingredience: na 12 porcí
● 90 ml olivového oleje
● 3 červené cibule
● 6 stroužků česneku
● 12 plátků telecího ossobucca (kližka s morkovou kostí čili koleno)
● hladká mouka na poprášení
● 375 ml červeného vína
● 750 ml vývaru (z poloviny lze nahradit vodou)
● 3 rajčata
● 5 ks bobkového listu
● 1 lžíce cukru krystal
● sůl
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 ºC. V pekáči si rozehřejte olej a opečte česnek s cibulí. Vyjměte a dejte stranou. Telecí poprašte moukou, přebytečnou oklepněte a ve zbylém oleji maso zprudka opékejte 3–4 min dohněda.
Vraťte česnek s cibulí, zalijte vínem a vařte asi 2 min. Přidejte vývar, rajčata, bobkové listy, cukr, sůl a promíchejte. Zakryjte a nechte dusit v troubě asi 120 min doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby podlévejte a podávejte s křupavým bílým pečivem.
Příprava: 140 min
Cena za 1 porci: 88 Kč