Suroviny:
500 g čerstvých nebo mražených krevet
2 lžíce medu
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce balzamikového octa
listy petržele
Postup:
Připravte si marinádu z medu, nadrobno nasekané feferonky, rozetřeného česneku, citronové šťávy a balzamikového octa a nadrobno nakrájené petrželové natě.
Krevety vložte do připravené marinády a zlehka promíchejte. Potom nechte v lednici rozležet asi 30 minut.
Marinované krevety napíchejte na špejle, které jste předtím namočili na hodinu do studené vody. Opékejte na grilovací pánvi přibližně 3 minuty z každé strany.
Podávejte se salátem, a pokud vám tenhle recept zachutná, určitě jej zařadíte mezi oblíbené sváteční pokrmy. Směle ho můžete zopakovat i při letní grilovačce.