Červená řepa je stále trochu opomíjená, přitom se z ní dá připravit spousta zdravých jídel plných vitaminů. Zkuste třeba polévku, která trošku připomíná boršč.
Potřebujete:
✿ 1 větší červenou řepu
✿ 1 bramboru
✿ 3–4 stroužky česneku
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ 1 mrkev
✿ sůl, pepř
✿ olivový olej
✿ 100 ml smetany na vaření
✿ 100 g sýru feta
✿ čerstvé bylinky (kopr, tymián, bazalku…)
1. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V hrnci na oleji osmahněte česnek, pak přidejte řepu, trochu ji orestujte a zalijte vodou, aby byla ponořená. Vařte 20–30 minut.
2. Bramboru a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky, přidejte je k řepě, ochuťte solí, pepřem a tymiánem a vařte dalších asi 20 minut doměkka. Odstavte a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
3. Polévku zjemněte smetanou a chvilku provařte. Mezitím si nakrájejte sýr feta na malé kostičky a polévku servírujte s kostičkami fety a bylinkami.