Karbanátky se nemusejí jen smažit, připravte si jejich zdravější a pikantnější verzi.
Suroviny:
400 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
1 lžička nasekaného čerstvého koriandru
100 ml oleje
1/2 lžičky kajenského pepře
sůl, pepř
petržel
Postup:
Cibuli nakrájejte na malé kousíčky, česnek prolisujte. Také si najemno nasekejte petržel a koriandr. Všechny ingredience smíchejte s mletým masem a promíchejte. Nyní přidejte mouku, olej, nejlépe olivový, sůl, pepř a kajenský pepř.
Opět promíchejte. Na plech vystlaný pečícím papírem vyskládejte jednotlivé bochánky přivytvarované z mletého masa. Pečte přibližně třicet až třicet pět minut na 180 °C.
Náš tip
Připravte si omáčku z jogurtu, kopru, soli a koření na tzatziky.