Pivo jsme u nás zvyklí pít studené a orosené, na osvěžení. Ale i z něj se dá s přidáním různého koření udělat lahodný horký nápoj pro zahřátí.
Potřebujete:
✿ 1 litr nejlépe tmavého piva
✿ 2–3 lžičky medu
✿ 1 kousek celé skořice
✿ 5 hřebíčků
✿ 1 cm zázvoru
✿ ½ lžičky mletého zázvoru
✿ ½ lžičky mletého kardamomu
✿ 1 hvězdičku badyánu
✿ špetku mletého muškátového oříšku
1. Do hrnce nalijte pivo. Přidejte med, skořici, hřebíčky, na drobné kostičky nakrájený čerstvý zázvor, mletý zázvor, kardamom, badyán a špetku mletého muškátového oříšku.
2. Vše lehce promíchejte a na mírném plameni začněte pomalu zahřívat. Hlídejte si teplotu, nápoj se nesmí začít vařit. Těsně před teplotou varu vypněte sporák a hrnec hned odstavte.
3. Pak už stačí jen připravený nápoj přecedit přes sítko, koření odstranit a rozlít do sklenic nebo hrníčků.