Tenké opečené plátky cukety v kombinaci s výživnou cizrnou a lístky bazalky vytvářejí osvěžující a zdravé jídlo.
Suroviny na 4 porce – 100 g cizrny – 3 mladé cukety – ½ hrnku špenátových listů – 2 hrsti čerstvé bazalky – 2 citrony – 2 lžíce olivového oleje – sůl, pepř
Postup
1. Cizrnu dejte přes noc namáčet. Druhý den ji propláchněte a uvařte v dostatečném množství vody, asi 60 minut.
2. Cukety očistěte a škrabkou na brambory nastrouhejte na tenké plátky. Listy bazalky a špenátové listy omyjte, osušte a případně nakrájejte na menší kousky. Vše dejte do mísy a promíchejte. Nakonec přidejte uvařenou, mírně vychladlou cizrnu.
3. Olivový olej smíchejte se šťávou z jednoho citronu. Podle chuti osolte a opepřete a pak vmíchejte do salátu.
4. Salát naservírujte na talíře a před podáváním ozdobte kolečky citronu.