Suroviny:
140 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
5 g kypřicího prášku do pečiva
2 g mleté skořice
190 g cukru krupice
špetka soli
špetka kajenského pepře nebo chilli (můžete vynechat)
55 g hořké čokolády
55 g másla
2 vejce
prosátý moučkový cukr na obalování
Suroviny:
Troubu si předehřejte na 190 °C.
Do mísy si důkladně prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (příp. chilli). Čokoládu si nasekejte nadrobno a přidejte do směsi.
Máslo pomalu rozpusťte a spolu s rozšlehanými vejci dejte do mísy a zpracujte těsto.
Do hlubokého talíře pečlivě prosejte moučkový cukr. Ze vzniklého těsta tvarujte kuličky, přibližně o váze 15–20 g, a obalujte je v cukru.
Hotové kousky opatrně pokládejte na plech s pečicím papírem, nechte větší rozestupy, a pečte na 190 °C 12 minut.
Popraskané sušenky jsou v poslední době velký hit. Báječně chutnají, a navíc krásně vypadají. A jejich příprava je tak snadná, že je můžete péci, opravdu kdykoli se vám zachce.