Nemáte rádi mleté maso? Zkuste gulášovou polévku jinak!
Suroviny: na 4 porce
700 g předního hovězího
450 g cibule
60 g sádla
60 g másla
lžička celého kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
1,5 l hovězího vývaru (nebo zeleninového)
850 g brambor
4 stroužky česneku
lžíce majoránky
sůl
pepř
petrželka
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo a sádlo a maso osmažte a poté vyjměte na talíř. Do volného hrnce vsypte nakrájenou cibuli a orestujte ji. Zasypte kmínem a paprikou.
Vmíchejte protlak, zalijte vývarem, vraťte do hrnce maso, přiklopte a vařte při nižší teplotě asi hodinu doměkka.
Mezitím nakrájejte brambory. Česnek oloupejte a prolisujte. Přidejte lžičku soli, majoránky a brambory. Přiklopte a vařte 15 min, až brambory změknou. Dochuťte pepřem a podávejte ozdobené petrželkou.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 47 Kč