Na fajitas (čte se fechitas) maso vždy nakrájejte na proužky.
Ingredience: 6 porcí
● 400 g kuřecích prsou
● olej
● sůl
● pepř
● 4 cibule
● 2 červené a 2 žluté papriky
● 4 stroužky česneku
● 2 chilli papričky
● koriandr
● uzená mletá paprika
● římský kmín
● 2 limety
● 6 ks tortill
Postup:
V pánvi zprudka opečte na oleji kuřecí maso, osolte a opepřete. Poté vyjměte na talíř a dejte cibuli, podlijte 150 ml vody a vařte 15 min, aby se voda vyvařila. Nechte cibuli zkaramelizovat. Mezitím si třeba v troubě opečte papriky tak, aby slupka zčernala a popraskala.
Poté dejte do mísy a nechte zapařit. Zbavte semeníků a nakrájejte na proužky. K cibuli přidejte česnek, chilli, koriandr a opečené kuře. Opékejte 5 min, vsypte koření a přidejte šťávu z limety, dále papriky a vše prohřejte. Podávejte s tortillami.
Příprava: 20 min
Cena za 1 porci: 29 Kč