Klíčové u tohoto pokrmu je koření – dejte si pouze pozor na jeho správnou kombinaci!
Ingredience: 4 porce
● mleté hovězí maso
● hovězí vývar
● 400 g loupaných rajčat
● olej
● 1 cibule
● 1 červená paprika
● 2 stroužky česneku
● chilli paprička
● chilli koření
● mletá skořice
● sůl
● pepř
● římský kmín
● majoránka
● třtinový cukr
● rajský protlak
● 3 kostičky hořké čokolády
● 400 g červených konzervovaných fazolí
Postup:
Dejte na pánev cibuli, potom maso. Přidejte papriku, česnek, chilli koření, chilli papričku, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Poté vlijte vývar. Přidejte konzervovaná rajčata, protlak, majoránku, cukr, sůl a pepř. Nechte probublat a vařte asi 20 min.
Pak přidejte čokoládu, fazole a nechte ještě 10 min vařit. Podle chuti můžete přidat ještě chilli koření – záleží na tom, zda chcete jídlo ostřejší, nebo jemnější. Dobře vše promíchejte, opět zakryjte poklicí a nechte zhruba 10 min odpočívat. Typickou přílohou pro tento pokrm je rýže nebo kukuřičné tortilly dle chuti.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 39 Kč