Kuře nemusí být nudné. Stačí jen zvolit originální recepturu.
Ingredience:
6–8 kuřecích čtvrtek nebo paliček
500 ml světlého piva
sůl, pepř
čerstvý nebo sušený rozmarýn
2 mrkve
2 cibule
5 žampionů
3 lžíce másla
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Kuřecí kusy si omyjte,dobře je osolte a opepřete. Zapékací mísu nebo pekáč vymastěte máslem, maso do něj vložte. Posypejte ho rozmarýnem. Mezi maso rozvrstvěte nakrájenou mrkev, cibuli a žampiony. Podlijte ho polovinou piva.
Troubu si předehřejte na 185 °C. Na každý kousek masa přidejte pár plátků másla. Kuřecí kusy pečte zakryté přibližně čtyřicet minut. Poté maso z trouby vyndejte a přidejte druhou polovinu piva. Pečte ho odkryté ještě dalších 15 minut.
Kuřeci paličky nebo čtvrtky nejlépe chutnají se šťouchanými bramborami nebo například s kaší. Každou porci dozdobte čerstvou bylinkou, fantazii se v tomto případě meze nekladou.
Náš tip:
Zhruba každý dvacet minut maso potřete výpekem.