Ti nejbližší o herci a moderátorovi Jiřím Krampolovi (85) vědí, že je velmi zdatný kuchař. Nejraději si dá svůj milovaný cikánský kotlík.
Ingredience: na 6 porcí
● 500 g vepřového plecka
● 2 litry vývaru
● sádlo
● 100 ml rajského protlaku
● 100 ml paprikového protlaku
● mletá pálivá paprika
● 2 cibule
● červené víno
● kmín
● česnek
● majoránka
● 500 g brambor
● 2 nožky klobásy
● 2 papriky
● 1 mrkev
● sůl
● pepř
Postup:
Tentokrát to bude vaření v přírodě! Kotlík pověste nad oheň, na dno nalijte trochu vývaru, přidejte sádlo,oba protlaky, mletou papriku, nakrájenou cibuli, kostky masa, sůl, kmín, česnek, pepř a majoránku. Zalijte vínem a vařte na ohni.
Brambory a klobásu nakrájejte na kostičky, přisypte k uvařenému masu a opět zalijte vínem. Vařte, až brambory změknou. Nakonec přidejte nakrájené papriky, víno a nechte přejít varem. Podávejte s čerstvým chlebem.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 32 Kč