Brambory jsou vděčná surovina. Můžete je plnit různými dobrotami a pokaždé vytvoříte originální pokrm. A s mletým masem jdou perfektně dohromady.
Ingredience: na 3 porce
6 ks větších brambor (varný typ B nebo C)
600 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
majoránka
paprika sladká
30 g sýra
jarní cibulka
olej
sůl
pepř
Postup:
Brambory omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka. Prochladlé brambory nakrojte tak, aby zůstaly vcelku, a vydlabejte trochu vnitřku. Cibuli si nasekejte najemno a osmahněte ji na másle.
Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí.
Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky brambor. Naplňte brambory masovou směsí, potřete olejem, překryjte alobalem a plech vložte do předehřáté trouby. Pečte na 180 °C přibližně 30 minut. Na stole jednotlivé porce ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou jarní cibulkou.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 32 Kč