Jak si zamlsat, a ještě doplnit vitaminy? Vsaďte na citron!
Ingredience: na 10 porcí
Piškot:
● 6 vajec
● 6 lžic moučkového cukru
● 6 lžic polohrubé mouky
● tuk na vymazání
● pečicí papír
Krém:
● 3 citrony
● 100 g cukru
● 9 plátků bílé želatiny
● 1 kelímek šlehačky
● 2 lžíce moučkového cukru
● máta na ozdobu
Postup:
Do ušlehaného sněhu vmícháme cukr a žloutky. Postupně přidáme mouku přes sítko. Na plech vymazaný tukem a vyložený pečicím papírem rozetřeme těsto, které pečeme v troubě asi 20 min při 170 °C. Na pocukrovanou utěrku vyklopíme placku.
Piškot stočíme do rolády a dáme vychladnout. Kůru z jednoho citronu smícháme se šťávou ze všech tří a s cukrem. Želatinu namočíme, vymačkáme a v teplé vodní lázni rozpustíme.
Přilijeme ji do citronové šťávy, promícháme a v chladu necháme zhoustnout. Ušlehanou šlehačku vmícháme do želatinového krému. Roládu rozvineme a potřeme krémem. Po zavinutí natřeme i svrchu. Svinutou necháme v chladu.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 9 Kč