Skvělá a jednoduchá svačina potěší vás i každou návštěvu.
Ingredience: na 10 porcí
● 240 g cukru krupice
● 6 ks vajec
● 200 g bílé čokolády
● 80 g hladké mouky
● 300 g višní
● 200 g zakysané smetany
● 3 lžíce griotky
● čokoláda na polevu
● cukrářské perličky
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky šlehejte do polotuha a poté k nim přisypte 140 g cukru. Šlehejte, dokud nevznikne tuhý sníh. Žloutky zašlehejte do sněhu. Vmíchejte 80 g mouky. Těsto dejte na plech.
Vložte do trouby a pečte 7 minut. Poté nechte vychladnout. Do kastrůlku dejte trochu vody a uveďte do mírného varu. Do nerezové či skleněné misky nalámejte bílou čokoládu a nechte ji rozpustit. Až vychladne, smíchejte se zakysanou smetanou a třemi lžícemi griotky.
Piškot potřete krémem. Přidejte višně a stočte jej. Nechte si trochu krému na závěr. Do části přidejte rozmačkané višně, abyste získali růžovou barvu, a ozdobte roládu svrchu čokoládou na polevu a cukrářskými perličkami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 14 Kč