Rajčata můžete také plnit a zapékat s různými směsmi. Zkuste třeba tenhle jednoduchý recept s jemným kuřecím masem.
Potřebujete:
✿ 8 větších rajčat
✿ 300 g mletého kuřecího masa
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 100 g čedaru
✿ 1 lžíci oleje
✿ čerstvou bazalku
✿ sůl, pepř
1. Rajčata omyjte, odkrojte jim vršky a dejte si je stranou. Lžičkou vydlabejte vnitřek a také si ho odložte. Cibulku a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
2. Na lžíci rozpáleného oleje zpěňte cibulku. Přidejte česnek a mleté maso. Míchejte, dokud se vše důkladně neorestuje a maso se začne oddělovat. Pak přidejte vydlabanou rajčatovou dužinu pokrájenou bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a odstavte z plotny.
3. Teplou směsí naplňte rajčata, navrch nasypejte nastrouhaný sýr a přiklopte je odkrojenými vršky. Můžete je zajistit i párátkem. Dejte zapéct do trouby při 180 °C asi na 20 minut a můžete podávat.