Suroviny:
1 cibule
200 g čerstvých lišek
1 litr vývaru
2 brambory
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce octa
cukr
sůl
kmín
kousek másla
Postup:
Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet.
Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli téměř dozlatova.
Poté přidejte očištěné lišky a chvíli je restujte. Zalijte vývarem, přidejte oloupané nakrájené brambory, ocet, cukr, sůl a kmín.
Vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Nakonec vše rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a prohřejte. Na ozdobení můžete osmahnout pár lišek na pánvi.
Lišky patří mezi nejlahodnější houby. Mají krásnou vůni, drží si pevný tvar, a ještě k tomu na talíři moc hezky vypadají. Takže když budete mít štěstí a narazíte na ně, neváhejte.