Rozmarýn je také léčivý, což věděli i staří Řekové a Římané, kteří z něj vyráběli víno účinkující proti srdeční slabosti. Zdravotně ale poslouží i vám.
Ještě více léčí než chutná
Jehličky rozmarýnu se báječně hodí k masu, ovšem skvěle chutnají i v salátech. Každá jeho voňavá jehlička obsahuje vysoký podíl antioxidačních, antimikrobiálních a protizánětlivých sloučenin.
Vzhledem k faktu, že antioxidanty chrání tělo před oxidačním poškozením, které může vést zase k chronickým onemocněním, jako je rakovina nebo diabetes druhého typu, je konzumace rozmarýnu skutečně žádoucí.
Zelený správce krevního cukru
Všestranné kuchyňské ochucovadlo i léčivý prostředek. Tohle všechno je rozmarýn, který nejen voní na sto honů, ale hlavně potěší vaše zdraví. Pokud se dlouhodobě vyšší hladina cukru v krvi neléčí, může poškodit nejen oči, srdce a ledviny, ale i nervový systém.
Je proto důležité mít ji pod kontrolou. A právě rozmarýn vám s tím pomůže. Vědecké studie se shodují v tom, že jeho jedinečné složení úroveň krevního cukru snižuje, což je skvělá zpráva pro jedince trpící cukrovkou. Uznejte sama, rozmarýn vám na zahrádce nemůže chybět.