Suroviny:
4 plátky vepřové kotlety
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Na marinádu:
300 ml černého piva
100 g másla
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky strouhaného zázvoru
hrst čerstvé majoránky
Postup:
V pánvi rozehřejte máslo, přilijte pivo a odstavte z pánve. Přidejte drcený kmín, nasekanou majoránku, nastrouhaný zázvor a promíchejte. Kotlety naklepejte, potřete z obou stran prolisovaným česnekem, osolte a opepřete. Vložte je do marinády a nechte je přes noc v lednici.
Kotlety opékejte asi 4 minuty na rozpáleném grilu z každé strany a potírejte je zbylou marinádou. Hotové maso před naříznutím nechte zhruba 3 minuty odpočinout, zatáhne se a nevyteče z něho šťáva. Podávejte s opečenými bramborami a majonézou.