Chuťovka, kterou v zimě využijete při přípravě polévek a omáček.
Ingredience:
● 1 kg hub, čím pestřejší směs, tím lépe
Na lák:
● 750 ml 8% octa
● 750 ml vody
● 30 g mořské soli
● 6 kuliček pepře
● 6 kuliček nového koření
● 4 bobkové listy
● 2 lžičky hořčičného semínka
Postup:
Houby krátce, ale důkladně omyjte. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a 15 min povařte v lehce okyselené a osolené vodě. Slijte je a nechte vychladnout. Naskládejte je do vymytých
a suchých sklenic. Ingredience na nálev povařte.
Nálevem houby zalijte tak, aby byly ponořené a hladina sahala asi 1 cm pod okraj sklenice. Sklenice zavřete, víčka dotáhněte. Naložené houby sterilujte 15 min při 100 °C. Sklenice nechte vychladnout na utěrce a poté je uložte do chladu a temna.
Příprava: 60 min
Cena: 30 Kč