Lahodné spojení jemné chuti dýně s houbami ještě posílí pikantní sýry.
Ingredience: na 4 porce
● 150 g mladé goudy
● 50 g parmazánu
● 300 g hub
● 300 g dýně hokkaidó
● 30 g másla
● 2 lžíce hladké mouky
● 5 dcl vody
● 5 dcl mléka
● 1 cibule
● 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Houby očistěte a nakrájejte na kousky, dýni na kostky. V kastrolu rozehřejte máslo a krátce na něm orestujte cibulku. Přidejte houby a dýni. Opékejte je asi 3 minuty, poté zaprašte moukou, promíchejte a zalijte mlékem.
Přilijte vodu a nechte na malém plameni provářet zhruba 20 min. Polévku poté stáhněte z plamene a rozmixujte na krém. Vraťte ji na plamen a po lžičkách do ní vmíchejte oba nastrouhané sýry. Jakmile se rozpustí, je polévka hotová. Před podáváním ji ozdobte nadrobno nasekanou petrželkou.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 60 Kč