Quinoa je bezlepková, výživná a velmi chutná obilnina. Připravte si z ní salát provoněný Řeckem.
Suroviny na 2 porce – 200 g vařené quinoy – 1 šalotka – 2 stroužky česneku – 1 lilek – 100 g baby špenátu – 100 g fety – olivový olej – sůl, pepř – 1 lžička sušeného tymiánu
Postup
1. Quinou uvařte podle návodu. Po uvaření ji dejte stranou a nechte vychladnout.
2. Mezitím pokrájejte lilek na kousky, osolte ho a nechte chvilku vypotit. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, potom přidejte česnek a lilek.
Opepřete, poprašte tymiánem a restujte doměkka. Chvilku před dokončením přidejte do pánve natrhaný baby špenát a nechte ho jen chvilku prohřát.
3. V míse smíchejte quinou s restovanou zeleninou a nakonec přidejte rozdrobenou fetu. Salát servírujte vlažný nebo studený.