Krkovice je šťavnatá a hodí se k ní bylinky, česnek, různé pikantní příchutě nebo pivní marinády. Pokud chcete, aby byla křupavější, před pečením ji obalte ještě v hladké mouce a poté opečte zprudka.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky krkovice
● 1 lžíce dijonské hořčice
● 1 lžíce protlaku
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● olej
● 5 snítek tymiánu
Postup:
Maso naklepejte. Okraje trošku nařízněte, aby se maso při pečení nekroutilo. Hořčici smíchejte s protlakem a prolisovanými stroužky česneku. Plátky osolte. Opepřete a potřete hořčičnou pastou.
V pánvi rozpalte olej a plátky masa na něm z obou stran opečte dozlatova. Na maso nasypte tymián a přiklopte. Nechte chvilku stát, aby se plátky provoněly. Hotové maso podávejte s pečivem a salátem nebo bramborovou kaší.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 60 Kč