Pokud vám pečená křidélka zbudou do druhého dne, oberte je, maso nakrájejte, opečte na oleji s cibulí, přidejte zeleninu dle chuti a nakonec těstoviny nebo rýži. Vznikne ideální rychlá večeře.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg kuřecích křidélek
● 150 ml černého piva
● 1 lžíce červené mleté papriky
● 2 lžíce sójové omáčky
● 1 lžíce třtinového cukru
● 1 lžička sušeného česneku
● sůl
● pepř
● špetka mletého chilli
Postup:
Křidélka promíchejte v míse s pivem, mletou paprikou, sójovou omáčkou, cukrem, česnekem, solí, pepřem a chilli. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte je 40 minut v troubě předehřáté na 180 0C. Hotová křidélka podávejte s různými dipy a pečivem dle chuti.
Příprava: 50 min
Cena: za 1 porci 15 Kč