Stejným způsobem můžete upéct i jinou rybu. Můžete zkusit pstruhy i tresku. Místo brambor použijte jen směs kořenové zeleniny, kterou pak můžete pokrájet a smíchat s kuskusem. Budete tak mít chutnou přílohu.
Ingredience: 4 porce
● 2 pražmy
● 800 g brambor
● 2 lžičky provensálského koření
● sůl
● citronová šťáva
● 1 stroužek česneku
● olivový olej
● 1 červená cibule
● kousek másla
Postup:
Ryby osolte a pokapejte citronovou šťávou. Poté je posypte kořením, nasypte ho i dovnitř ryby. Kůži pak na několika místech nařízněte. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
Dejte je do pekáčku, přidejte prolisovaný stroužek česneku, na čtvrtinky nakrájenou cibuli, sůl, trochu oleje a promíchejte. Poté je rovnoměrně rozprostřete v pekáčku.
Přidejte ryby, na každou dejte plátek másla a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč