Domácí nakládaný sýr je chuťovka, kterou si dáte k večeři, nebo nabídnete návštěvě.
Potřebujete:
✿ 4 hermelíny
✿ 1 červenou cibuli
✿ špetku soli
✿ 8 stroužků česneku
✿ 1 nakládanou kapii
✿ 1 chilli papričku
✿ 2 bobkové listy
✿ 2 lžičky celého černého pepře
✿ 1 lžičku nového koření
✿ 1 lžičku barevného pepře
✿ slunečnicový olej
✿ snítku rozmarýnu
1. Sýry podélně rozkrojte napůl. Chilli papričku nakrájejte nadrobno. Utřete 4 stroužky česneku se solí, vzniklou pastou potřete vnitřní plochy hermelínů, poklaďte chilli papričkou a přiklopte poloviny sýrů k sobě.
2. Zbylý česnek nakrájejte na plátky, cibuli na kolečka, kapii napůl. Rozmarýn nastříhejte na 3–4 kusy. Do uzavíratelné sklenice navrstvěte střídavě sýry, cibuli, česnek, kapii, bobkový list, kuličky pepře a nového koření a rozmarýn.
3. Zalijte olejem tak, aby bylo vše ponořené, a sklenici uzavřete. Nechte uležet aspoň 3 dny při pokojové teplotě nebo 5 dní v chladničce.