Pochutnejte si na oblíbeném pokrmu Izraelců a Arabů.
Suroviny:
300 g hovězího mletého masa
1 lžíce majoránky
sůl, pepř
4 stroužky česneku
2 vejce
olej na smažení
300 g konzervované cizrny
2 lžíce pasty tahini
1 lžička římského kmínu
kvalitní olivový olej
citronová šťáva
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
V mixéru rozmixujte cizrnu společně se dvěma stroužky česneku, tahini pastou, římským kmínem, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Hovězí maso promíchejte rovněž se dvěma prolisovanými stroužky česneku, dvěma vejci, solí, pepřem a majoránkou.
Vytvořte menší nebo větší kuličky. Ty zprudka osmažte na oleji. Servírujte s hummusem a čerstvou nasekanou bylinkou.
Náš tip
Kuličky se dají udělat i ve vegetariánské verzi z cizrny.