Výbornou pomerančovou bábovku s osvěžující polevou zvládne každý. Upečte ji třeba k nedělnímu kafíčku.
Suroviny
Na těsto – 350 g másla – 300 třtinového cukru – 2 balení vanilkového cukru – 6 vajec – nastrouhaná kůra ze dvou pomerančů – 300 g hladké mouky – 50 kukuřičného škrobu – 2 lžičky prášku do pečiva – tuk a mouka na formu
Na polevu – 250 g moučkového cukru – 2 lžíce horké vody – 1 lžíce pomerančové šťávy – 1 lžíce citronové šťávy
Postup
1. Změklé máslo nakrájené na kousky untřete se třtinovým a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a pomerančovou kůru. Mouku promíchejte s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a pak směs postupně vmíchejte do máslové hmoty.
2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a dejte péct do trouby při teplotě 175 ºC asi na hodinu.
3. Připravte si polevu. Moučkový cukr utřete s horkou vodou a pomerančovou a citronovou šťávou dohladka a dohusta.
4. Upečenou bábvku nechte vychladnout. Pak ji vyklopte z formy, postříkejte polevou a dozdobte proužky pomerančové kůry.